Close

Sign In

Close

Mitt Utstyr

Kamerahus

Nikon D3s
Nikon D700

 

Objektiv

Nikon 14-24mm f/2.8
Nikon 24-70mm f/2.8
Nikon 70-200mm f/2.8
Nikon 400mm f/2.8

 

Utstyr for bildebehandling

MacBook 15
iPad 4 Retina
Adobe Lightroom 4
Lacie Rugged 1TB

 

Oppbevaring, Bæreutstyr, minnekort, diverse tilbehør

Think Tank Airport Commuter
Think Tank Pixel Rocket CF
Think Tank Credential Holder v2.0 Large
Black Rapid RS-DR-1 Double Strap
Induro 8X Monopod CM25
Lexar Professional CF 8GB og 16GB 800x UDMA7

 

Værbeskyttelse

Gepe Card Safe Extreme
Think Tank Eye Piece
Think Tank Hydrophobia

 

Lys med tilbehør

Nikon SB910
Aurora Mini-Softbox

14 Comments + New Comment

 1. Rune Fredstad 05/02/2012 at 17:37

  Da har det fantastiske produktet Black Rapid Double Strap blitt en del av utstyret og dette er uten tvil et fantastisk kjøp for alle som skyter med to kamerahus.

 2. Rune Fredstad 11/09/2012 at 17:31

  Etter mye vurdering frem og tilbake har jeg nå solgt mitt glitrende Nikon 50mm f/1.4.

  Jeg har absolutt ingenting å utsette på objektivet og det gir deg fantastiske bilder, men for ble det stående og støve ned i.o.m. at jeg er avhengig av zoomlinser både for musikk og sport.

  Morro var det dog så lenge eierskapet varte :)

 3. Rune Fredstad 22/09/2012 at 16:42

  Etter å ha gått på en aldri så liten værmessig smell under Kollenfest2012 hvor mitt en gang så kjære Nikon d3s vandret heden så var det på tide å få sikret resten av utstyret mot været. Dermed har Think Tank Hydrophobia 70-200mm og Think Tank Eyepiece blitt kjøpt inn. Les mer om dette HER.

  I tillegg har mine 2 Nikon sb700 blitt solgt grunnet altfor lite bruk.

 4. Rune Fredstad 13/11/2012 at 11:52

  I forkant av helgens fotooppdrag som var et privat arrangement visste jeg at jeg kom til å få et lite problem med lyset. Hallen det skulle foregå er som haller flest; det er satans høyt under taket og det er omtrent ikke en kjangs i dundas for at man kan rette blitzen mot taket og få hjelp fra det.

  Dermed satt jeg igjen med to muligheter; enten investere i f/1.4 objektiver som for å dekke alt ville ha kostet meg nærmere kr 30 000 eller en micro-softbox til blitzen min. I og med at jeg slettes ikke er i sår i stumpen etter å ha droppet store mengder tusenlapper ble det sistnevnte løsning i form av en Aurora Micro-softbox.

  Fordelen ved å bruke denne var at jeg fikk konsentrert så vel som mjuket opp lyset men til gjengjeld var det desto vanskeligere å lyssette større folkemengder på samme bilde. Uansett var dette uten tvil en sinnsykt god investering og den har ikke blitt noe mindre god etter at Fotovideo så passende senket prisen betraktelig bare ett par dager etter at jeg handlet. De jævlene! :D

 5. Rune Fredstad 13/03/2013 at 06:54

  Å jobbe med fotografering handler om ære og stolhet; man vil gjerne at bildene skal bli satt pris på og like så vil man at bildene skal ta seg best mulig ut til på enhver plattform.

  Når jeg i 2011 kjøpte meg en Macbook Pro 13,3 tommer med 4gb var jeg strengt tatt storfornøyd. I alle fall frem til jeg plukket opp en iMac i 2012. Det var ett problem og det va det at Apple på liv og død måtte lansere iPad med Retinaskjerm. Denne skjermteknologien fikk min gamle macbook til å se ut som en etterlevning fra VHS-dagene og selv iMac’en mistet mye av glansen.

  Når apple ENDELIG fikk ut fingeren og lanserte en ny serie Macbook Pro med Retina så klarte jeg ikke å holde meg unna og etter 3 ukers ventetid kom den endelig i hus!

  macbook retina

  Med denne i hus skal både «gammel» Macbook Pro 13,3 OG iMac selges, og det i seg selv kan fremstå som noe merkelig siden det er lite som er bedre enn å redigere bilder på en 27 tommer stor skjerm (iMac). Selv holder jeg meg til såkalt arrangementfotografering og er således avhengig av å dra bort for å knipse. Konserter i Oslo medfører for eksempel en hjemtur på 1 times tid med toget og fremfor å måtte vente til jeg kommer hjem med å overføre bildene så kan kan jeg nå gjøre dette på toget. Like så er en bærbar kraftplugg et must om man f.eks. skal dekke en festival over flere dager hvor man må overnatte borte. Det skader jo heller ikke at maskinen er tynn, lett, utrolig lekker og har en ekstremt god skjerm som får bildene til å skinne som aldri før!

 6. Manfred Müller 26/03/2013 at 21:25

  Ved en tilfeldighet kom jeg til dine sider her, og siden jeg fotograferer ganske mye, pluss at jeg har anskaffet med Canon EOS 6D (tilbake til fullformat) med Canon 24-105 f/4 L IS USM og 70-200 f/4 L IS USM. Jeg er amatør men liker å få best mulig bilder. Før digitalverden brukte jeg Canon F1 og Canon A1. Det er også årsaken at jeg har holdt meg til dette merket.
  Så prøvde jeg å ta bilder her på Kolvereid / Namdalen i forbindelse at Dance with a Stranger spilte her. Vel, jeg fikk noen bilder, men etter diskusjon med venner som også liker å fotografere fant vi etterhvert ut at bildene kan bli mye bedre. Googlesøk om konsertfotografering brakte meg hit. Jeg har lest og sett på det du bringer fram her og ser at mye kan / må gjøres annerledes dersom en vil ha «virkelig gode bilder».
  Jeg kommer til å lese her mange ganger i fremtiden. Jeg takker for viktige og mange gode tips og råd som jeg vil ta med videre i min hobby. Dine sider og informasjon er engasjerende og lett lest som jeg setter storpris på.
  Mvh Manfred

  • Rune Fredstad 27/03/2013 at 08:32

   Hei Manfred.

   Hyggelig å høre at STS falt i smak :)

   Fotografering handler jo strengt om «søken etter de gode bildene» og «utvikle seg for hver fotoshoot». Disse to går jo også gjerne hånd i hånd.

   Mitt inntog i konsertfotografiens fantastiske verden var jo av den smått snodige sorten. Jeg hadde et canon-oppsett som ble borte når en tulling tømte leilligheta mi mens jeg var på jobb og siden jeg hadde lovt å fotografere en konfirmasjon ett par mnd senere kjøpte meg et Nikon d7000 og Nikon 24-70mm f/2.8. Definitivt overkill med tanke på at jeg ikke kunne noe som helst om det men hvorfor holde igjen liksom? :D

   Uansett, tilfeldighetene ville ha det til at jeg hadde med meg kameraet på spydeberg rock festival 2011. Jeg og en vennegjeng var der for å feste slik man gjerne gjør på en festival så jeg knipset rundt 1000 bilder. Ca 10 blei «til dels ok». Men viktigere enn det bildemessige resultatet var det at jeg falt pladask for det og jeg visste med meg selv at dette var noe jeg ville utforske videre.

   2 måneder senere knipset jeg Brad Paisley og like etter ble det Rihanna.

   Mitt tips er at uavhengig av hva du fotograferer står på. Benytt hver eneste lille anledning til å knipse. Sett deg inn i hvordan kameraet fungerer; bruk gjerne en kveld hvor du tester ut forskjellige innstililngs-kombinasjoner selv om det er ei potteplante som står foran deg. Og viktigst av alt: have fun! Den dagen morroa forsvinner så har man tapt og da er det bare å selge utstyret :)

   Men du, har du en hjemmeside/blogg hvor du publiserer bildene dine?

   • Tore Ravneberg 15/05/2013 at 15:21

    Meget godt skrevet Rune. Jeg er helt enig. Ta mest mulig bilder. Øv. Sjansen for gode bilder øker rett og slett med antallet.

    • Rune Fredstad 15/05/2013 at 17:37

     Takk takk :)

     Det som er litt fascinerende er hvordan mange ferske fotografer synes mengden såkalte «keepers» er for liten i forhold til antall knipsa bilder, men når de sammenligner «dagens» andel med andelen de hadde helt i starten å ser de at de blir stadig flinkere til å treffe blink og dermed øker fotogleden.

   • Manfred Müller 05/01/2014 at 16:59

    Hei Rune, tak for svar og sorry for sein reaksjon fra meg. (er mye i Asia)
    Jeg har ikke noe egen webside for mine bilder, men tenker at jeg må gjøre noe med det i år.
    Er det noe som du vil / kan anbefale med tanke på egen webside for foto?
    Har jo hatt diverse andre typer egene websider før, men syntes det var ikke alltid så greit å
    lage å oppdatere disse.
    Det jeg er ute etter bør være enkelt å betjene, endre osv
    Mvh Manfred

    • Rune Fredstad 05/01/2014 at 17:19

     Planen er faktisk å skrible ned en liten guide for dette i løpet av januar men kortversjonen er den at jeg anbefaler på det sterkeste å legge wordpress i bunnen og så bygge videre på dette. Det er verdas mest brukte bloggplattform og det finnes utallige temaer slik at man lett kan velge om det skal være en blogg eller en hjemmeside (eller andre ting).

     Da har man også tilgang til verdas største utvalg av plugins for personifisering av nettsiden sin, et enormt brukerstyrt samfunn hvor man kan få hjelp til det meste og en brukervennlighet som overgår det meste.

 7. Rune Fredstad 29/04/2013 at 06:01

  Nikkor-AF-S-400-VR

  Oi oi oi ooooooooooooooi!!

  Når jeg begynte med fotografering tilbake i 2011 hadde jeg en av mine artigste opplevelser når jeg bare ett par måneder etter mit føste konsertbilde plutselig fikk lov til å knipse Rihanna. Situasjonen var riktignok noe vanskelig for det var en klassisk miksebordjobb og dermed ville selv Nikon 70-200mm f/2.8 være altfor kort. Som alle andre ambisiøse fotografer drømte også jeg naturligvis om et gigantisk teleobjektiv men som fersk i gamet var et slikt økonomisk utlegg uaktuelt. Løsningen ble en 2x-extender og det fungerte over all forventning. Drømmen om et ekstrem-objektiv døde imidlertid aldri.

  Og nå.

  Endelig!

  Etter en viss periode med «mat» signert findus, vann fra kran og beinhard sparing har ENDELIG et Nikon 400mm f/2.8 funnet veien inn i fotobaggen!

  Selv har jeg i skrivende stund bare hatt ett oppdrag hvor dette har blitt brukt men du verden; dets kvaliteter og faste brennvidde gjør at den stakkars fotografen må tenke fullstendig annerledes enn hva man må med et zoomobjektiv men så er da gevinsten også enorm!

  • Manfred Müller 05/01/2014 at 17:02

   Det var noe jeg kunne tenke meg, he he Gratulerer Rune.
   Jeg har en 400 mm fra Tokina, med autofokus osv til min Canon 6D fullformat.
   Det funker bra, men du verden, lysstyrke 2,8 må jeg se etter he he.
   Min har 5,6, men det fungerer i godt lys.
   Mvh Manfred

   • Rune Fredstad 05/01/2014 at 17:24

    Takk takk :)

    Når jeg av en eller annen årsak fikk tilgang til Rihanna i 2011 brukte jeg 70-200mm f/2.8 med en 2x-extender og kom således opp på 140-400mm f/5.6 og det var helt i grenseland så det å få tak i dette 400mm f/2.8 var virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse. Nå skal det naturligvis påpekes at 70-200mm f/2,8 med 2x og/eller 400mm f/5.6 holder til de fleste formål :)

    Det som imidlertid er litt synd er det at Canon sitt alternativ koster relativt mye mer enn Nikon sitt men i den hobbyen må man jo bare trøste seg med ordtaket «man kan ikke sette en prislapp på en hobby». Var i alle fall det jeg brukte som trøst når jeg sto i kassa og måtte betale for «mat» signert Findus.. :D

Leave a Reply

* fields required