Close

Sign In

Close

Ole Ivars @ Danseparken i Askim 2012

2011 var uten tvil et spennende år i Indre Østfold for dette området som strengt tatt ikke er kjent for sitt kulturelle liv opplevde plutselig at en rekke ildsjeler satte alle kluter til. Det var Høstrock, det var Knokkelrock og det var Spydeberg Rock. Samtidig avholdt en rekke band enkeltkonserter og sommeren var strengt tatt krutegod. Men var det en ting som manglet så var det et skikkelig arrangement for de litt eldre som fremfor å finne frem lærbuksa og headbange villt drømte om et skikkelig dansearrangement. I slike tilfeller skal Indre Ø. prise seg lykkelig over at vi har innbyggere som Ronny Bergersen og Tommy Leret for 30 år etter at det sist gang var dans i Askimparken sto plutselig ingen ringere enn Ole Ivars der og jaggu skinte ikke solen også selv om det blåste i overkant friskt.

Denne kvelden kunne imidlertid værgudene puste og pese aldri så mye for med 400 feststemte publikummere pyntet til dans handlet alt om å ha det moro og moro fikk de så vel som oss som jobbet denne kvelden. Ole Ivars har siden oppstarten for noen tiår siden blitt en egen musikalsk institusjon som tilsynelatende mangler evne til å feile. Ved å ta den norske folkesjela på ordet har de opparbeidet seg en backkatalog som nesten utelukkende består av udødelige allsanger bygget over en lest av livsglede og akkurat livsglede skorter det ikke akkurat på hos bandet heller.

I front sto vokalist Tore Halvorsen og gitarist/vokalist William Kristofferson med et klart mantra; selv om de har opplevd å spille for 12 000 mennesker så skulle de slettes ikke slappe av selv om det var «bare» 400 mennesker der. Dette bandet og spesielt disse to herrene har en uvoertruffen scenekarisma som får folket opp fra krakkene og ut på dansegulvet. Til tonene av Nei så tjukk du har blitt, fem gule enker, Kalle med fela, Kongen av campingplassen, Uten trailer’n stopper landet, Fire pils og resten ta et fenalår, og En får væra som en er var det umulig å ikke la seg engasjere; det er allsang, det er livsglede, det er engasjement og når man får det servert fra et band som vet å pleie publikumskontakten kan man strengt tatt ikke ønske så mye mer men det var nettopp det man fikk denne kvelden. Som en bonus fikk vi også servert ingen ringere enn Kai Robert; en av norges desidert beste trompetister og mannen levde så absolutt opp til sitt rykte for her ble det høy gåsehudsfaktor hos undertegnede.

Når dette skrives er det for meg ukjent hvordan det økonomiske resultatet ble, men jeg håper både for arrangøren og publikumet sin del at det gikk med nok pluss – eller så lite minus – at de arrangerer en slik kveld også i 2013. For når man har et flott anlegg som Askimparken til rådighet, baller nok til å hanke inn et fantastisk band som Ole Ivars og attpåtil gjør det for å glede de eldre som ikke orker å dra på utpregede rockefestivaler så fortjener arrangøren et like stort takk som Ole Ivars som ga alle oppmøtte en herlig konsertopplevelse.

 

Trykk her for Fotografens Notater

6 Comments + New Comment

 1. Tore Halvorsen 07/08/2012 at 15:09

  Dette var mye bra bilder.Bra jobba

  • Rune Fredstad 08/08/2012 at 06:48

   Hyggelig å høre Tore; lysriggen kombinert med deres sceneopptreden gjorde dette til en fantastisk artig shoot. Hvor man som regel blir sittende å vurdere hvilke bilder som er gode nok for publisering ble jeg her sittende og vurdere hvilke bilder som ikke var gode nok siden det var omtrent klin umulig å ta dårlige bilder.

 2. Vivian Broberg 19/08/2012 at 07:05

  Heisan!
  Jeg hadde håpet å se bildet av den lille krabaten som besøkte dansegulvet i Askim.. Men nå har du kanskje slettet det :-(( Det var litt morsomt da en padde tok en tripp over dansegulvet rundt de dansende folkene der :-)) Hadde en kjempefin kveld der og Ole Ivars var bare helt topp :-))

  • Rune Fredstad 19/08/2012 at 10:59

   Hei Vivian.

   Følte ikke at det passet helt inn i selve artikkelen, men slettet er det ikke.

   Helt utrolig at han ikke ble spiddet under «jintas swing på høye hæler» :D

   • Vivian Broberg 02/10/2012 at 15:08

    Ja det er helt utrolig :-))) Flott bilde av den :-)) kan jeg «stjele» den :-))

    • Rune Fredstad 02/10/2012 at 15:25

     Hvis det er snakk om kun frosken så kan du alltids rappe den. Men eventuelle konsertbilder må kjøpes :)

Leave a Reply

* fields required